logo hostprior

De ce ar trebui ca agenția dumneavoastră de turism

să se bazeze pe un e-commerce specializat pentru a asigura succesul afacerii?

Comerțul electronic pentru companiile de turism și călătorii poate fi înțeles ca fiind toate tranzacțiile comerciale care se efectuează între o companie de turism și călătorii cu clientul său, prin intermediul internetului.

Din punctul de vedere al consumatorului, pe piața online pot fi găsite diferite tipuri de produse și servicii de călătorie și turism, cum ar fi bilete de avion, hoteluri, cazare, excursii sau experiențe locale.

Pentru a achiziționa online produse sau servicii de călătorie și turism, este necesar un cont bancar sau un card de credit asociat pentru tranzacțiile electronice.

Beneficiile comerțului electronic pentru companiile de turism și călătorii sunt ușurința cu care consumatorii pot achiziționa un serviciu.

Cuprins

Comerțul electronic permite companiilor să opereze cu costuri mai mici și să reducă timpul de deservire a clienților. Este un canal mai convenabil pentru achiziționarea de bunuri și servicii, deoarece utilizatorul are o mai mare libertate de a alege când să facă o achiziție sau o ofertă online.

În plus, permite cunoașterea preferințelor clienților, ceea ce este util pentru a obține informații despre gusturile și nevoile acestora, precum și pentru a construi un profil în funcție de interesele lor, generând astfel o legătură mai personalizată între cele două părți.

agenție de turism

Principalele produse și servicii oferite în acest sector sunt:

– Bilete de avion
– Camere în hoteluri sau pensiuni
– Închiriere de mașini
– Tururi
– Transferuri
– Pachete turistice

Cele mai utilizate forme de plată online sunt cardurile de credit și de debit, PayPal, transferurile bancare, precum și unele servicii sau metode de plată electronică specifice fiecărei țări.

În cazul cardurilor de credit și de debit, acestea sunt cele mai populare mijloace de plată, deoarece reprezintă o modalitate rapidă și ușoară de a efectua plata, deși au un mic comision perceput de comerciant.

În cazul PayPal, acesta este un sistem de plată online care utilizează tehnologia pentru a oferi oricărui furnizor un mijloc virtual de a accepta plăți online sau transferuri bancare fără a fi nevoit să deschidă un cont bancar în țara cumpărătorului final. În același timp, permite efectuarea de tranzacții cu persoane și întreprinderi care nu au o relație directă între ele.

Beneficiile comerțului electronic pentru agențiile de turism și călătorii

Beneficiile comerțului electronic pentru agențiile de turism și călătorii includ: ✓ Ușurința pentru consumatori atunci când achiziționează un serviciu. ✓ Costuri de operare mai mici: prin intermediul comerțului electronic, costurile cu personalul și cu spațiile pot fi reduse considerabil (deoarece nu este necesar să se închirieze spații deschise 24 de ore din 24), precum și costurile cu energia, cu aprovizionarea și cu întreținerea. ✓ Creșterea vânzărilor de produse online: creșterea vânzărilor în comerțul electronic se reflectă în îmbunătățirea imaginii societății, precum și în îmbunătățirea controlului asupra acestei activități. ✓ Creșterea clientelei potențiale: comerțul electronic permite deschiderea către noi piețe și clienți, fără distincție geografică sau culturală, ceea ce este foarte valoros pentru companiile de turism și de călătorii. ✓ Personalizarea extinsă a produsului sau serviciului oferit clienților: datorită utilizării internetului, produsul sau serviciul oferit poate fi mult mai personalizat.

Care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le aibă un eCommerce pentru agențiile de turism și călătorii?

Printre cele mai importante funcționalități pe care ar trebui să le aibă un e-commerce pentru agențiile de turism și călătorii se numără:

✓ Sistemul trebuie să poată fi aplicat la diferite modele de afaceri în domeniul călătoriilor și al turismului, cum ar fi: operator de turism, agenție de turism, pachete de servicii turistice, bloguri de călătorie, companii aeriene, închirieri de mașini, tururi de oraș, cazare, vânzări de bilete de avion, activități cu ora, printre altele.

✓ În cazul excursiilor, ar trebui să permită crearea de excursii de o zi sau de mai multe zile, precum și de date unice sau recurente, permițând, de asemenea, configurarea diferitelor opțiuni de pachete posibile pentru fiecare excursie.

✓ În cazul cazării, ar trebui să permită rezervări pe camere sau paturi, precum și cazări complete (case, cabane etc.), să gestioneze prețurile în funcție de numărul și tipul de persoane pe cameră, să stabilească tarife speciale pentru cazare în funcție de date/zile speciale, să gestioneze orele de check-in/check-out și să configureze rezervările în funcție de numărul de nopți incluse.

✓ Pentru utilizatori sau clienți este esențial să oferiți un tablou de bord pentru clienți cu: Rezervări (anterioare/în așteptare), facturi, chitanțe, vizualizarea pachetelor, lista de dorințe, recenzii și evaluări ale tururilor efectuate, printre alte funcționalități.

✓ Este esențial ca acesta să permită utilizarea unui sistem avansat de gestionare a rezervărilor.

✓ În cazul gestionării evenimentelor, acesta trebuie să dispună de un sistem complet de control al accesului la evenimente.

✓ Este important să permită comercializarea de produse suplimentare la pachetele de călătorie și turism (de exemplu, mărfuri).

✓ Pentru a atrage clienți internaționali, este important să se poată sincroniza cu platformele afiliate internaționale de turism și călătorii, cum ar fi TripAdvisor, Airbnb și Homeaway.

gestionare sistem agenție de turism

✓ Gestionarea mai multor limbi.

✓ Sincronizare automată cu Google Calendar.

✓ Utilizați aplicațiile de prognoză meteo în locațiile turistice.

✓ Utilizați un sistem avansat de gestionare a e-mailurilor pentru coordonarea clienților și a utilizatorilor.

✓ În funcție de modelul de afaceri, în unele cazuri este important să se poată crea o piață afiliată de turism și călătorii.

✓ Gestionați programele de afiliere pentru a câștiga comisioane, cum ar fi Travelpayouts.com, HotelCombined.com, Booking.com, Expedia.com, Skyscanner.com.

✓ Integrați un blog de turism, galerii de imagini și video.

✓ Pentru gestionarea plăților clienților, ar trebui să permită stabilirea procentului de avans pentru fiecare tur sau pachet turistic. Gestionați plățile prin gateway-uri, cum ar fi Paypal sau Stripe, pentru carduri de credit.

✓ Permiteți plățile prin transfer bancar cu formularul de confirmare a plății.

✓ Procesați mai multe gateway-uri de plată online pentru mai multe valute aplicabile vânzărilor internaționale.

✓ În ceea ce privește gestionarea prețurilor, trebuie să permită definirea prețurilor pentru grupuri complete (de exemplu, un autobuz cu o capacitate de 30 de persoane), gestionarea reducerilor simple pentru suplimentele de pachete, gestionarea prețurilor în funcție de numărul și tipul de persoane pe cameră, gestionarea cupoanelor de reducere, realizarea de reduceri pentru grupuri, gestionarea prețurilor fixe pe persoană sau a prețurilor variabile în funcție de tipul de persoane (de exemplu, copii etc.), gestionarea prețurilor multiple pe sezon (sezon înalt, sezon scăzut).

✓ În ceea ce privește gestionarea rezervărilor, ar trebui să permită acceptarea sau respingerea rezervărilor, blocarea excursiilor care au fost deja rezervate, definirea numărului minim sau maxim de persoane care pot face o rezervare, blocarea orarelor astfel încât să nu fie posibilă efectuarea de rezervări în același timp, crearea de rezervări pentru evenimente, gestionarea suprataxelor pentru servicii suplimentare (de exemplu, taxa de curățenie, caseta de siguranță, printre altele, gestionate în funcție de articol, zi, persoană sau sejur), blocarea excursiilor care au fost deja plătite, gestionarea unor reguli flexibile de rezervare, crearea de rezervări de ore și minute, precum și de zile pentru sesiuni sau întâlniri.

✓ În ceea ce privește produsele și serviciile, ar trebui să permită adăugarea unei descrieri la categoriile de pachete, selectarea pachetului implicit, găsirea pachetului cu mai multe câmpuri de căutare, configurarea mai multor opțiuni de pachete posibile pentru fiecare serviciu, clonarea pachetelor de servicii cu un singur clic, aplicabil la gestionarea programărilor pentru servicii, aplicabil la gestionarea închirierilor.

✓ Pentru gestionarea e-mailurilor și notificărilor, ar trebui să permită trimiterea de e-mailuri de confirmare către toate părțile implicate, gruparea e-mailurilor în campanii, să aibă rapoarte complete de eficiență a e-mailurilor (deschideri, clicuri, conversie), rapoarte detaliate ale fiecărui e-mail trimis de fiecare client, gestionarea cupoanelor de e-mail, adăugarea numărului de călători în e-mailul de rezervare, crearea de e-mailuri de reamintire care sunt trimise automat călătorilor, un editor de format de e-mail, permite trimiterea de tweet-uri pentru a comunica cu clienții.

Concluzii

Platforma pentru Agenții de Turism și Călătorii (Travel) este o platformă digitală pentru comerțul electronic de turism și călătorii, unde puteți crea și gestiona servicii de turism și călătorii pentru comercializarea pachetelor turistice, închirieri auto, zboruri și multe altele. Vindeți-vă serviciile de turism și călătorii pe Internet!

Industria turismului și a călătoriilor necesită platforme specializate de comerț electronic pentru a putea comercializa online pachetele de călătorie (circuite), zborurile, închirierea de mașini, cazarea (hoteluri, pensiuni, bnb), activitățile cu ora, printre altele. Datorită platformei pentru comerțul electronic în domeniul turismului și călătoriilor, agenția dvs. de turism sau serviciile de transport vor putea realiza acest lucru cu cele mai bune beneficii.

Tehnologia Travel & Tourism îndeplinește toate caracteristicile indicate pe care trebuie să le aibă un E-Commerce pentru companiile de turism și călătorii.

Dacă agenția dvs. de turism și călătorii are nevoie să își creeze un portal de comerț electronic cu caracteristicile pe care le-am menționat în acest articol, contactați-ne acum!

Post Views: 2.119