logo hostprior

Cum să alegi o temă WordPress

10 lucruri de luat în considerare

Căutați cea mai bună temă WordPress pentru site-ul dvs.? Ați ajuns la locul potrivit, deoarece acest blog discută totul despre alegerea temei potrivite pentru site-ul dvs. WordPress.

O temă WordPress ideală ar trebui să fie bine optimizată, fiabilă, centrată pe performanță și nu doar concentrată pe elementele strălucitoare. Sigur, o temă neoptimizată, plăcută din punct de vedere estetic vă va aduce toate privirile, dar vă poate trage site-ul în jos în SERP-uri.

Dar, având în vedere disponibilitatea a mii de teme WordPress, alegerea celei potrivite poate fi o provocare. Cu toate acestea, suntem aici pentru a vă ajuta, deoarece acest blog detaliază caracteristicile necesare pentru cea mai bună temă WordPress și discută factorii pe care trebuie să îi evitați.

Să ne aprofundăm rapid pentru a descoperi cele 10 sfaturi despre cum să alegeți o temă WordPress, astfel încât să puteți construi o bază solidă pentru site-ul dvs.

Cuprins

Sfaturi pentru a alege o temă WordPress

Obțineți prioritățile corecte

Primul pas în alegerea unei teme WordPress este înțelegerea cerințelor dvs. Puneți-vă (sau echipei dvs.) toate întrebările relevante pentru a obține mai multă claritate:

1. Cine este publicul tău vizat?
2. Care este intenția publicului tău?
3. Căutați să vă vindeți serviciile sau să construiți un simplu site de blogging?

După ce ați creat o listă de verificare cu toate cerințele dvs., puteți prioritiza opțiunile potențiale.

De asemenea, aș recomanda să analizați site-urile concurenților dvs. și să vedeți ce temă folosesc. Evaluează-ți constatările pe baza observațiilor tale și răspunde la următoarele:

1. Ce secțiune anume ți-a plăcut?
2. Ce domenii poți îmbunătăți?
3. Câte funcții vrei?

Adăugați toate aceste informații la „lista de verificare” și începeți de acolo.

Gratuit vs plătit – Care este mai bun?

Veți găsi teme gratuite și plătite în depozitul WordPress , iar selecția acestora depinde de cerințele dvs. Temele premium pretind că au cod de calitate, design atrăgător și, în general, sunt mai demne de încredere.

Dar uneori, toate astfel de afirmații sunt false. Și credeți sau nu, unele teme gratuite sunt la fel de bune ca și temele premium. Deci, nu există nicio garanție de a obține valoarea investiției potrivite dintr-o temă plătită.

Acestea fiind spuse, temele plătite au multe avantaje care le lipsesc majorității temelor gratuite, cum ar fi o mai bună gestionare, asistență profesională și șabloane bine codificate atractive din punct de vedere vizual.

Pe de altă parte, o temă bună gratuită aderă la toate standardele de codare și este actualizată în mod regulat cu corecții de securitate, deși vă poate oferi opțiuni limitate. Cea mai bună practică este să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine cerințelor dvs., fie că este o opțiune plătită sau o opțiune gratuită.

O temă responsivă este un salvator al vieții

Mai mult de 59% din tot traficul web vine prin telefoane mobile. Având în vedere acest număr enorm, ar trebui să vă îngrijorați compatibilitatea site-ului dvs. cu dispozitivele mobile. Trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. WordPress este bine optimizat pentru toate dispozitivele.

Din fericire, multe teme populare WordPress oferă un design receptiv, ajustând automat aspectul în funcție de dimensiunea ecranului. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că vă puteți baza orbește pe structura implicită.

De fiecare dată când faceți modificări temei, verificați întotdeauna dacă site-ul funcționează corect sau nu. Puteți testa noua temă în diferite browsere și dispozitive mobile pentru a vedea dacă funcționează bine.

Google folosește în principal versiunea pentru mobil a conținutului site -ului pentru indexare , adică, în loc să indexeze site-ul desktop, Google va folosi versiunea site-ului dvs. pentru mobil pentru a înțelege datele. Și dacă tema ta nu răspunde, șansele tale de a apărea în SERP-uri se vor reduce dramatic.

Alegeți o temă personalizabilă

Dacă aveți noroc, s-ar putea să găsiți o temă care să arate absolut perfect și să bifeze toate casetele ale designului de aspect dorit.

Cu toate acestea, șansele sunt destul de mici și probabil că ați dori să vă dezlănțuiți abilitățile creative pentru a obține designul dorit. Dacă sună ca tine, alege o temă cu opțiuni maxime de personalizare. În general, o temă personalizabilă bună vă va permite să personalizați șabloanele, schema de culori, aspectul, designul siglei, alegerea fontului, widget-urile și alte opțiuni.

De asemenea, v-aș recomanda să căutați o temă care să ofere o funcție de mod întunecat pentru a facilita persoanele care urăsc agresivitatea luminilor albe.

Compatibilă cu pluginuri

Acest lucru poate părea de la sine înțeles, dar este întotdeauna mai bine să alegeți o temă care este compatibilă cu plugin-urile. Pluginurile joacă un rol important în adăugarea de caracteristici și funcționalități la un site web WordPress.

Deși majoritatea temelor WordPress astăzi sunt compatibile cu pluginurile WordPress, unele pot avea restricții.

De exemplu, dacă doriți o temă care oferă o funcție de glisare și plasare, ar trebui să alegeți o temă care nu vine cu un constructor încorporat, deoarece vă va bloca cu opțiunile implicite. În schimb, doriți să alegeți o temă care se integrează bine cu pluginuri de generare de pagini precum Elementor și Divi.

Consultați secțiunea privind politica și asistența

Chiar dacă aveți abilități solide de WordPress, pot exista momente în care trebuie să vă bazați pe asistența clienților. Și imaginează-ți dezamăgirea dacă ai constata la al unsprezecelea ceas că tema ta nu oferă niciun suport.

Cele mai multe teme plătite oferă 6-12 luni de asistență gratuită pentru clienți. Puteți reînnoi acest suport la un cost suplimentar și puteți primi toate actualizările majore lansate de dezvoltatori. Cu toate acestea, trebuie să revizuiți politica de asistență a temei înainte de a investi în ea.

Cu teme gratuite, este posibil să aveți sau nu opțiunea de asistență. Unele teme oferă suport tehnic prin forumurile WordPress.org, ceea ce este foarte util, dar este doar o comunitate.

Dincolo de aceasta, puteți oricând să instalați un plugin pentru a obține funcții suplimentare, ceea ce acoperă din nou punctul nostru de a obține o temă care acceptă pluginuri.

Verificați evaluările și recenziile

Evaluările bune și recenziile pozitive sunt indicatori solizi ai unei teme bune WordPress. Ele vă ajută să aflați beneficiile și deficiențele din perspectiva unui utilizator.

Din fericire, WordPress te ajută să găsești foarte ușor recenzii. Acesta oferă o secțiune de recenzii în depozitul de teme WordPress pentru a vă ajuta să luați o decizie educată. Evident, veți dori să evitați temele slab cotate și să optați pentru cele bine cotate.

Optimizați pentru motorul de căutare

Mulți oameni nu prea iau în considerare acest punct, dar are o mare valoare în eforturile tale de marketing. Tema dvs. WordPress joacă un rol important în prezența digitală generală a site-ului dvs. Un cod de temă bine codat îi ajută pe crawlerele de căutare să înțeleagă mai bine site-ul dvs. web și să îl plaseze în SERPs.

Acum, s-ar putea să vă fie dificil să analizați dacă codul este prietenos cu SEO sau nu, multe teme vă spun de fapt acest lucru în secțiunea dezvoltatori. O formulă simplă este să optezi pentru teme ușoare și cu încărcare rapidă. Dacă o temă verifică ambele cerințe, ești în direcția cea bună.

De asemenea, puteți utiliza un plugin SEO WordPress și vă puteți imbunatati în continuare site-ul web pentru rezultatele căutării.

Verificați actualizările temei

Este important să alegeți o temă care este actualizată în mod regulat. Soft-ul de bază WordPress este modificat în mod constant cu noi funcții și corecții de securitate. Acum, dacă tema dvs. nu este eligibilă pentru aceste actualizări, atunci sunteți predispus la o mulțime de probleme.

Prin urmare, este important să vă mențineți tema actualizată și proaspătă pentru a evita erorile, problemele de securitate și pentru a vă îmbunătăți performanța site-ului. Cea mai bună practică este să căutați o temă care primește actualizări la fiecare 3 luni. Acest interval de timp este un semn bun pentru a fi sigur că nu utilizați nimic depășit.

Alegeți simplitate peste complexitate

În cele din urmă, atunci când alegeți o temă WordPress, veți întâlni o mulțime de teme strălucitoare și elegante care par să fie răspunsul dvs. la orice.

Nu uitați că, cu cât un site web folosește mai multe stiluri, cum ar fi animații, aspect și altele, cu atât va deveni mai lent. Așadar, asigurați-vă întotdeauna că tema dvs. este simplistă, dar extrem de personalizabilă, astfel încât să vă puteți juca cu setările și din nou, să vă eliberați creativitatea.

Dacă tema ta este plină de multe elemente fanteziste, publicul tău se va simți puțin pierdut. Faceți-l simplu, precis și la obiect.

Lucruri de evitat atunci când alegeți o temă WordPress

Acum știi ce să cauți într-o temă WordPress, dar știi ce să eviți? Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta în acest sens.

Nu alegeți o temă cu multe elemente

Nu alegeți o temă cu multe elemente care este o temă plină cu multe funcții inutile. Acum, a avea opțiuni și funcții ample pare un lucru bun, dar poate distruge ușurința de utilizare a site-ului tău.

Iar un site slab optimizat vă afectează viteza, care la rândul său vă distruge clasamentele, ceea ce duce la conversii scăzute…

Ceea ce vrei să faci în schimb este să cauți o temă ușoară, ceva sub 1 MB. Dacă, după ce ați adăugat datele, ajunge la 2-3MB – Este un semn bun.

Suport pasiv

Indiferent dacă vă instalați tema sau aflați o eroare care vă deranjează designul, veți avea nevoie de asistență oficială pentru a salva ziua. Iar dacă nu există suport pentru temă, sunteți doar niște ținte sigure.

Așadar, încercați să evitați temele care nu oferă suport. Puteți obține oricând ajutor de la un forum al comunității WordPress, dar acest lucru este mai puțin transparent.

Neaccesibilitate

În cele din urmă, este esențial să alegeți o temă WordPress creată având în vedere accesibilitatea. Un site web inaccesibil nu numai că exclude nevoile specifice ale publicului, dar vă poate cauza și probleme juridice .

O temă poate fi etichetată ca fiind accesibilă, dar vă recomand să verificați manual. Unii indicatori includ optimizarea cititorului de ecran, selectorul de culori de contrast, comenzile rapide de la tastatură și multe altele.

Recapitulare

Temele lente, cu multe elemente și nesigure reprezintă o mare problemă pentru site-ul dvs. Sunt dăunătoare în ceea ce privește costul și funcționalitatea, ceea ce face dificilă încercarea lor fără a vă distruge site-ul.

Sperăm că, urmând sfaturile menționate în acest blog, puteți alege o temă WordPress potrivită pentru site-ul dvs.

De asemenea, vă recomandăm să optați pentru un furnizor de găzduire WordPress gestionat pentru o experiență de încredere. Serviciul nostru de găzduire WordPress oferă:

– Ajutor instantaneu din partea experților WordPress
– Performanță maximă a site-ului cu monitorizarea aplicației încorporată
– Integrare HostPrior
Prețuri Pay-As-You-Go (Plătește și tu)

Verificați planurile noastre de găzduire WordPress sau discutați cu asistența pentru clienți pentru a găsi planul și tema potrivite pentru dvs.

Întrebări puse frecvent

Ceva recomandări pentru cea mai bună temă WordPress?
Cea mai bună practică este să optați pentru o temă WordPress care este fiabilă, receptivă, personalizabilă, simplă și compatibilă cu pluginurile de top. De asemenea, selecția celei mai bune teme WordPress depinde în mare măsură de nevoile dvs. de afaceri și de cerințele caracteristicilor.

Se poate înlocui o temă WordPress?
Da, puteți oricând să înlocuiți o temă WordPress și să treceți la una nouă. WordPress vă oferă multă flexibilitate; cu toate acestea, personalizarea variază de la temă la temă. Dar rețineți că următoarea temă la care treceți acceptă toate funcționalitățile dvs. actuale.

Câte teme pot folosi?
Puteți activa o singură temă pe WordPress la un moment dat. Cu toate acestea, puteți instala diverse teme pe tabloul de bord WordPress și o puteți activa pe cea care se potrivește cel mai bine viziunii dvs.

Care sunt lucrurile pe care le faceți și nu în alegerea unei teme WordPress?


Ce trebuie să faceți
Faceți o listă cu toate funcțiile pe care le doriți
Alegeți o temă receptivă cu performanță bună
Luați în considerare cumpărarea unei teme premium
Testați tema înainte de a investi în ea
Verificați compatibilitatea (cum ar fi pluginurile etc.)

Ce nu trebuie să faceți
Stai departe de temele cu recenzii negative
Dacă are prea multe opțiuni, probabil că performanța este scăzută
Gândește-te de două ori dacă o temă nu are suport activ

Post Views: 1.357