logo hostprior

Cum influențează locația serverului latența?

Ce înțelegem mai exact prin "viteză"

Ce înțelegem mai exact prin "viteză" în termeni de informatică?

În calitate de utilizator al tehnologiei HostPrior Hosting (Gazduire Web), trebuie să fiți conștienți de multitudinea de furnizori de infrastructură ca serviciu, precum și de furnizori de platforme ca serviciu care pretind că vă oferă găzduire de “mare viteză”.

Cuprins

Viteza depinde de mai mulți factori:

✓ Lățimea de bandă a conexiunii dvs. de internet
✓ Numărul de alți utilizatori și/sau aplicații care utilizează lățimea de bandă în rețeaua locală
✓ Raportul de contenție
✓ Distanța față de rețeaua locală.
✓ Strangularea / modelarea traficului de către ISP-ul dvs.
✓ Sarcina serverului la care vă conectați
✓ Natura dispozitivului de stocare de pe infrastructura dvs. (HDD tradițional vs. SSD)
✓ Efectivitatea hipervizorului de pe mașina gazdă

Totuși, există un alt factor care este important pentru performanța site-urilor dvs. web. Este o măsură care afectează utilizatorii din toate locațiile, în mod diferit. Se numește latență.

Citiți mai departe pentru a afla cum afectează aceasta performanța site-urilor dvs. web și, prin urmare, afacerea dvs. online.

Lățime de bandă vs. latență

Voi folosi analogia unei autostrăzi pentru a explica diferența dintre lățimea de bandă și latența. La urma urmei, și internetul este o autostradă a informației.

Lățime de bandă (Bandwidth)

Este capacitatea de transfer de date pe secundă. Gândiți-vă la ea ca la lățimea unei autostrăzi.

O autostradă cu 6 benzi permite ca mai multe mașini să treacă printr-un anumit punct pe secundă decât o autostradă cu 4 benzi.

În mod similar, o conexiune de 1Gbps poate transfera mai multe date pe secundă decât o conexiune de 100Mbps.

Latență

Latența este timpul necesar pentru ca un pachet de date să se deplaseze de la origine la destinație.

Pe autostradă, acest lucru ar fi similar cu o întârziere cauzată de oprirea la o stație de taxare sau la o deviere.

Cu cât sunt mai multe cozi la stațiile de taxare sau mai multe închideri de drumuri și devieri cu care trebuie să vă confruntați, cu atât mai mare este întârzierea de timp pentru a ajunge la destinație.

Cauzele latenței

Dacă aveți opțiunea de a găzdui un server pe Coasta de Vest a SUA, Germania sau în Singapore, ce locație de server ar trebui să alegeți?

Răspunsul este destul de simplu. Alegeți locația cea mai apropiată de publicul dumneavoastră țintă!

Atunci când un utilizator tastează adresa URL a site-ului dvs. web, computerul său trimite și recuperează date cu viteza luminii, printr-un traseu de “noduri de gateway” sau, mai simplu, “hop-uri”.

Acestea sunt routere cu o întârziere de procesare inerentă.

Cu cât este mai mare distanța dintre utilizator și serverul care găzduiește site-ul web, cu atât mai mare este latența.

Întârzierea depinde, de asemenea, de eficiența rețelei și de calitatea dispozitivelor de rutare.Numerele Crunching

Viteza luminii în cablurile de fibră optică este de aproximativ 200.000 km/secundă.

✓ Distanța dintre Los Angeles, pe coasta de vest a SUA și Romania este de 10 400 km, latența este de 104 de milisecunde.
✓ Distanța dintre Singapore și România este de 5 600 km, latența este de 56 de milisecunde.
✓ Distanța dintre Germania și România este de 1 200 km, latența este de 12 milisecunde.

Fără a lua în considerare întârzierea suplimentară datorată “salturilor” (deoarece rutarea pachetelor este variabilă) și luând în considerare pur și simplu întârzierea datorată vitezei luminii, latența este de 104 de milisecunde pentru fiecare pachet dus-întors! Întârzierea datorată salturilor se va adăuga la acest timp.

După cum puteți vedea, distanța poate avea un impact semnificativ asupra întârzierii de latență pentru un utilizator.

Experiența utilizatorului

Potrivit renumitului informatician Van Jacobson, unul dintre inventatorii stivei de protocoale TCP/IP, un utilizator începe să observe o întârziere de latență la 400 ms.

Deoarece majoritatea cazurilor de utilizare necesită schimburi frecvente de tip “dus-întors”, întârzierea de 104 ms menționată mai sus poate ajunge la mult mai mult. Chiar și la 215 ms, latența face ca utilizatorul să aibă senzația că site-ul web se încarcă lent.

Pentru a se califica pentru o conexiune “foarte rapidă”, standardul industriei este de 10 ms sau mai mult.

Măsurarea latenței

Pentru a măsura latența, utilizați comanda tracert din promptul de comandă Windows.

Pentru a face acest lucru în Windows, faceți clic pe butonul Start și tastați “cmd” în bara de căutare. În promptul de comandă, introduceți tracert website.com, unde website.com este înlocuit cu URL-ul site-ului web cu care doriți să urmăriți traseul.

Am comparat diferența de latență între două site-uri web, Yahoo! și Baidu.

Yahoo are mai multe servere în întreaga lume. După cum puteți vedea în captura de ecran, numărul de “hop-uri” în traceroute al URL-ului Yahoo este de numai 20, iar media latenței este sub 120ms. Am urmărit traseul către serverul Yahoo cel mai apropiat de mine; serverul său din Statele Unite.(scuze dar eu personal în comparație cu restul echipei care este în România, locuiesc în Costa Rica).

În timp ce Baidu, care are servere doar în China, are mai multe “hopuri” care acoperă diferite țări și are o medie de latență ridicată de la locația mea.

Cu cât mai aproape, cu atât mai bine

Având în vedere aceste fapte, vă recomand să vă găzduiți întotdeauna site-urile și aplicațiile cât mai aproape de publicul țintă. În special în cazul accesului SSH și al cazurilor de utilizare care implică accesarea frecventă a unei baze de date, latența poate fi un factor de întrerupere pentru un potențial client.

Asigurați-vă că afacerea dvs. nu pierde venituri din cauza alegerii furnizorului de găzduire și a locației serverului!

Acoperire geografică vastă la HostPrior

Platforma HostPrior vă oferă servere web WordPress pe cei mai renumiți furnizori de infrastructură din lume. Vă puteți găzdui site-ul web în peste o duzină de locații unice pe diferite continente.

Serverul web Apache-Nginx, acceleratorul HTTP Varnish și Memcached și stiva de cache Redis opțională de la HostPrior oferă o soluție de găzduire de calitate premium pentru nevoile afacerii dumneavoastră.

Găzduiește-ți site-ul web cel mai aproape de publicul tău țintă, cu suport 24/7/365 din partea personalului de asistență HostPrior. Tot ceea ce facem este orientat spre a ne mulțumi clienții.

Post Views: 1.837