10 sfaturi pentru a-ți crește vânzările

în magazinul online

Numărul celor care decid să se orienteze către e-commerce, adică către o afacere exclusiv online, este din ce în ce mai mare.

Prin urmare, trebuie să știți cum să gestionați vânzările companiei dumneavoastră. Dar mai întâi… Trebuie să planificați o strategie bună!

Cum puteți crea această strategie importantă? Nu vă faceți griji, HostPrior în colaborare cu OpenZone, vă vom oferi 10 sfaturi pentru a vă crește toate vânzările.

Citește în continuare pentru a afla mai multe!

Cuprins

Ce este comerțul electronic (ecommerce)

În primul rând, este important să știți ce este și cum funcționează comerțul electronic pentru a vă putea gestiona corect afacerea online.

Comerțul electronic este o afacere care a fost creată exclusiv pentru a vinde prin intermediul internetului. Adică, prin intermediul unei platforme sau al unui site web, cumpărați și vindeți produse sau oferiți un anumit tip de servicii.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine, vă vom da un exemplu simplu! În primul rând, gândiți-vă la o companie în care puteți cumpăra tot ce vă trece prin cap, dar puteți face acest lucru doar online. Așa este, Amazon.

Cum funcționează Amazon? Foarte simplu, intri pe site-ul lor și accesezi, prin intermediul motorului de căutare, catalogul lor extins. De acolo puteți decide ce să cumpărați. Singura diferență față de magazinele tradiționale este că nu există un magazin fizic.

Deci, cum poate funcționa atât de bine un lucru pe care nu-l avem în fața noastră? Simplu! Oamenii sunt mai dispuși să aibă încredere în serviciile online, de aceea sunt din ce în ce mai mulți cei care aleg să facă cumpărături de pe un site web, deoarece o pot face cu ajutorul unui dispozitiv mobil.

Așadar, după cum știți, cheia este confortul care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a cumpăra ceea ce doresc cu un singur clic.



De ce comerțul electronic este atât de important astăzi?

Acum, că știți ce este comerțul electronic, trebuie să aflați de ce este atât de important și cum poate lua avânt cel mai bine.

În primul rând, unul dintre motivele pentru care comerțul electronic este atât de important pe piețele actuale este că nu se referă doar la cumpărarea și vânzarea de produse sau servicii, ci merge mult mai departe.

Despre ce anume vorbim? Vorbim despre o expansiune a pieței care a făcut ca globalizarea să fie din ce în ce mai prezentă.

Pe de o parte, oricine are acces la internet poate cumpăra sau vinde de la sau către companii aflate la o distanță de mii de kilometri. Acest lucru face ca marketingul să fie mult mai ușor.

În plus, datorită inovațiilor și securității create pe internet, oamenii sunt din ce în ce mai încrezători în ceea ce privește plata, datorită ușurinței cu care se poate face acest lucru.

Prin urmare, dacă tu, ca și companie, te extinzi în mediul digital și câștigi clienți care decid să parieze pe tine și pe serviciile tale, ai câștigat deja foarte mult, pentru că trebuie să înțelegi că, deși nu este o afacere fizică, există multă concurență în piață.

Și poate te întrebi, cum creez un site de comerț electronic suficient de atractiv și sigur pentru a avea succes? La HostPrior în colaborare cu OpenZone îți oferim soluția!

Noi, ca experți în marketing digital, știm că este foarte important să realizăm o strategie. De aceea, ca antreprenor, este important să ai o agenție de marketing digital care să gestioneze tot ceea ce presupune dezvoltarea unui e-commerce.

Acum că știți mai multe, nu ezitați să citiți mai departe pentru a afla ce tipuri de comerț electronic puteți crea și care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

ȘTIRI (Blog)

O afacere de comerț electronic este la fel de importantă ca orice altă afacere fizică.



Care sunt categoriile de comerț electronic pe care le puteți crea?

În primul rând, trebuie să înțelegeți că universul internetului, împreună cu companiile, poate fi infinit de larg și puteți găsi orice tip de afacere.

Prin urmare, trebuie să vă stabiliți clar obiectivele, publicul și serviciul sau produsul pe care doriți să îl lansați. Practic, pentru a fi capabili să vă organizați ca o companie atunci când vine vorba de a contribui la piață.

Optați pentru un e-commerce clasic

De exemplu, dacă sunteți o afacere care este angajată într-un comerț electronic mai tradițional, care vinde și cumpără produse fizice, acesta este un comerț electronic analogic. De exemplu, un magazin online de îmbrăcăminte.

Treceți în format digital!

Pe de altă parte, dacă doriți ca afacerea dvs. să se concentreze pe vânzarea de produse digitale, cum ar fi seriale sau filme online, puteți oferi aceste servicii în același mod ca și Disney+, printre multe alte exemple.

În plus...

ecommerce-internet-shopping

Descoperiți care sunt cele mai adecvate pentru nevoile afacerii dumneavoastră.

De asemenea, vă puteți clasifica comerțul electronic în funcție de modul în care este realizat în format digital. Adică, ce programe și servere gestionează și susțin afacerea online.

De aceea, trebuie să aveți o echipă bună, astfel încât utilizatorii să aibă o experiență bună. Din acest motiv, vă sfătuim să vă sfătuiți cu HostPrior în colaborare cu OpenZone, deoarece echipa noastră de profesioniști este specializată în e-commerce.

În orice caz, pentru a vă face o idee despre serverele potențiale, există, printre altele, următoarele: Comerț electronic cu sursă deschisă (open source), SaaS (din cloud) sau On-premises e-commerce.

Care sunt participanții la comerțul electronic

Țineți cont de faptul că comerțul electronic va fi de un anumit tip sau alt tip, în funcție de participanții la tranzacție. Haideți să vedem câteva exemple!

B2B → Tranzacții comerciale prin internet între companii.
B2C → Magazin online cu relații comerciale (cel mai tipic model).
C2B → Servicii și produse disponibile pentru companii care se achiziționează online.
C2C → Tranzacții în care este necesară o prezență digitală în calitate de intermediar.
B2A → Tranzacții între societăți și administrația publică.
C2A → Tranzacții între clienți și entități publice.

După cum ați văzut, organizarea, gestionarea și obiectivele întregii dvs. afaceri online necesită o pregătire și o specializare care trebuie tratate în cel mai profesionist mod.

Din acest motiv, este important să știți ce indicatori de performanță trebuie să măsori în e-commerce-ul dvs, te încurajăm să citești urmatorul blog pentru a determina dacă îți atingi obiectivele!

Chiar și așa, nu rata aceste sfaturi pentru a cunoaște acele ponturi care te vor ajuta foarte mult!



10 sfaturi care îți vor crește vânzările în e-commerce

Având în vedere tot ceea ce ați aflat până acum, este important să urmați recomandările noastre pentru a avea o experiență îmbucurătoare în ceea ce privește vânzările dvs. de comerț electronic. Din acest motiv, vă vom oferi 10 reguli fundamentale. Să începem!

Asigurați-vă că sunteți transparenți cu privire la produsele pe care le oferiți

Ce vrem să spunem prin acest lucru? Ei bine, trebuie să prezentați un catalog de produse ( sau servicii) pe care le oferiți, astfel încât clienții să vă poată compara cu alte companii.

Evident, clienții se vor uita la prețul produsului tău, dar, în cele din urmă, dacă ești concis cu privire la ceea ce încerci să vinzi și dacă arăți o calitate superioară, diferențiindu-te de ceilalți, te vor alege.

Numeroși consumatori se ghidează după preț și uneori ajung să cumpere ceva care pe termen lung, oricât de ieftin ar fi, îi va costa, iar aici intervine produsul sau serviciul tău cheie pentru a te diferenția de ceilalți și a miza pe calitate.

Clienții vor aprecia o organizare bună

Prezentați ceea ce oferiți, cu toate detaliile incluse, fie că este vorba de descrieri, exemple de servicii, prețuri reale… Astfel, coșul de cumpărături se va transforma într-o achiziție reală și nu va fi abandonat.

Faceți o analiză a competitorilor dvs.

Cu cât studiezi mai mult piața pe care activezi, cu atât mai bine! Cu atât mai multe șanse aveți de a gestiona afacerea.

Și nu spunem asta doar pentru ca tu să te îmbunătățești sau să încerci să fii superior celorlalți, dimpotrivă. Ceea ce vă sfătuim să faceți este să vă inspirați de la alte companii, adică să studiați în profunzime concurența pentru a vedea încotro se îndreaptă.

Dacă vezi că o anumită afacere funcționează de minune în online, te poți inspira din ea, o poți analiza și prin acest studiu poți trage propriile concluzii pentru a face o strategie de marketing similară.

Studiați-vă audiența și clienții

În primul rând, crearea unui comerț electronic este pentru ca acesta să aibă succes, să fie profitabil și pentru ca clienții să fie mulțumiți. Prin urmare, utilizatorii sunt cheia, trebuie să îi studiați cu atenție pentru a le oferi ceea ce caută.

Cum pot să analizez utilizatorii? Poate vă întrebați, este ușor, folosind mecanismele oferite de web.

Un exemplu foarte bun este Google Analytics, care vă permite să faceți o analiză aprofundată a ceea ce trebuie să studiați.

Specializare în SEO

Am putea spune că SEO este instrumentul cheie și fundamental pentru ca o strategie de marketing să pornească bine și să ajungă să funcționeze.

Recomandăm ca SEO să joace un rol foarte important în crearea strategiei de vânzări pentru îmbunătățirea vânzărilor.

Ce este SEO? Poziționarea SEO este un instrument digital care are rolul de a optimiza căutările pe internet, adică de a face ca e-commerce-ul dumneavoastră, în acest caz, să apară printre primele rezultate atunci când faceți o căutare pe Google.

Pentru a ajunge pe o asemenea poziție, este important să vă jucați îndelung cu cuvintele cheie pentru ca optimizarea SEO să funcționeze corect.

Folosiți-vă rețelele sociale

Ați auzit expresia “Fără rețele de socializare, nu exiști”, care are din ce în ce mai mult sens.

Oamenii sunt conectați toată ziua la telefoanele mobile și, mai ales, la rețelele de socializare. Cele mai utilizate rețele sociale în zilele noastre sunt Twitter, TikTok, Facebook și Instagram și de aici puteți profita la maxim.

Dacă vă vindeți ca un serviciu de comerț electronic de calitate pe rețelele dvs., puteți avea mulți clienți care au aflat despre dvs. prin intermediul rețelelor. Este foarte important să aveți un loc printre cele mai urmărite conturi din domeniul dumneavoastră.

Vă încurajăm să vizitați blogul nostru pentru a afla care sunt rețelele care funcționează și cum să le folosiți în strategia dvs. de marketing și, în acest fel, să vă creșteți semnificativ vânzările.

Oh, și nu uitați că, în prezent, Instagram și Facebook vă permit să vindeți și prin intermediul platformei lor!

Arătați cât mai bine!

Pe lângă produsele și serviciile pe care le oferiți în e-commerce-ul dumneavoastră, trebuie să aveți și o imagine de marcă bună, care să se identifice cu valorile dumneavoastră, motiv pentru care trebuie să aveți un design bun.

În primul rând, logo-ul este de bază și cu atât mai mult acum, când oamenii cumpără prin ochi și totul se mișcă prin lumea vizuală și ceea ce este mai îngrijit din punct de vedere estetic.

Prin urmare, stilul tău trebuie să fie unic și să reprezinte tot brandul tău, pentru asta trebuie să ai un designer bun. La HostPrior, în colaborare cu OpenZone, vă putem ajuta, pentru că… Știm despre ce vorbim!

Avem o echipă de design și dezvoltare web care, dacă aveți nevoie, vă poate ajuta să gestionați toate detaliile legate de personalitatea și identitatea vizuală a brandului dumneavoastră.

Folosește publicitatea

Mai devreme am vorbit despre a te face cunoscut prin intermediul rețelelor, dar nu este foarte departe de publicitate, pentru că, într-un fel, încerci să îți vinzi propria imagine. Și aici vrem să ajungem!

Specializare în SEM pentru a putea face publicitate pe mai multe medii, în special pe platforme precum Facebook, Instagram sau Google Ads…

De asemenea, descoperiți importanța SEM în strategia de marketing digital pentru a îmbunătăți vânzările la maximum.

Joacă-te cu cuvintele cheie. Vă amintiți ce am spus mai devreme despre SEO? Ei bine, cuvintele cheie sunt esențiale pentru a face acest lucru să funcționeze.

Cum le puteți folosi? Înțelegând clar care sunt cuvintele care ies cel mai mult în evidență pe site-ul dvs. și realizând un studiu.

De exemplu, există instrumente precum SEMrush care vă vor ajuta să aflați care sunt cele mai căutate cuvinte pe site-ul dvs. și, de acolo, puteți crea o strategie de marketing bună pentru a le exploata la maximum și a le valorifica la maximum.

Fiți transparenți și folosiți recomandări

Uneori, recenziile pot juca feste și vă pot critica negativ compania, dar este întotdeauna bine să primiți critici pentru a îmbunătăți ceea ce cer clienții.

În plus, dacă e-commerce-ul dumneavoastră este transparent și real și se angajează să facă afaceri fără înșelăciune, utilizatorii vor aprecia această experiență web, astfel încât să poată cumpăra cu încredere și să nu se retragă în ultimul moment.

Astfel, în timp, veți primi tot felul de critici pozitive și constructive care vor face ca alți utilizatori să vină din aceste recomandări și în acest fel, dumneavoastră, ca și companie, să creșteți.

Asigurați o rețea de securitate pentru a plăti

În zilele noastre, este foarte ușor să plătești online, trebuie doar să dai un clic și achiziția este gata. Acest lucru s-a îmbunătățit de-a lungul anilor.

Chiar și așa, trebuie să fii precaut, deoarece este foarte important ca plata clientului să fie 100% sigură, astfel încât utilizatorul să se simtă confortabil și să aibă suficientă încredere în el pentru a-și da datele bancare către o firmă online.

Deci, acum știți că, pentru ca vânzările dumneavoastră să crească, trebuie să pariați mai întâi pe securitatea clienților dumneavoastră.



Acum puteți să începeți vânzările dvs. în magazinul electronic cu un start fulminant!

Cu toate aceste sfaturi, sperăm că ați învățat tot ce aveți nevoie pentru a vă crește semnificativ vânzările. Și dacă aveți întrebări, vă putem ajuta! Așa că nu uitați să ne contactați și să ne urmăriți pe profilurile noastre de Facebook și Instagram pentru mai multe informații. Vrem să vedem cum decolează e-commerce-ul tău!

Post Views: 2.603